TFE ICT Security

Security: een uiterst belangrijke schakel van uw ict-omgeving

Een onbeveiligd bedrijfsnetwerk is te vergelijken met een huis met openstaande voordeur. Dat klinkt misschien confronterend, maar is de harde realiteit. Niet alleen multinationals moeten op hun hoede zijn voor hedendaagse gevaren van buitenaf zoals virussen en cyber attacks. Ook small en medium enterprises nemen maar beter het zekere voor het onzekere en zorgen voor een optimale beveiliging van hun cruciale data.

Het goede nieuws is dat wij bij TFE de nodige kennis en ervaring hebben om u in dit domein advies en ondersteuning te bieden.

Een eindeloze gegevensstroom

Vandaag is het vanzelfsprekend dat bedrijfsdata ook buiten de bedrijfsmuren gebruikt of geconsulteerd worden en dat via meerdere toestellen (laptop, tablet, smartphone, ...). Denk maar aan e-mails die we lezen en versturen vanop onze smartphone, vertegenwoordigers die tussen twee bezoeken hun bezoekrapport of bestellingen online ingeven, technici die online handleidingen willen raadplegen et cetera. Het internet heeft gemaakt dat we meer dan ooit in een 'connected world' leven en daarbij hoort ook het uitwisselen van informatie, (bedrijfsdata-)bestanden, interne gegevens en kritische bedrijfsinformatie. Hoe begin je aan de beveiliging van een dergelijke complexe omgeving, en wanneer weet je dat je goed zit? 

Werk maken van uw ICT Security?

Alert en doortastend

Elk bedrijf is uniek en idealiter kent elke configuratie dus z'n hoogst individuele specifieke beveiliging. Ondanks het feit dat een goede firewall onmisbaar is, is IT Security vandaag meer dan dat. Een goede analyse van wie welke bedrijfsdata op welke plaats moet kunnen gebruiken of consulteren, is hét startpunt van het opstellen van een goede IT Security. Van daaruit zorgen we voor end-to-end security, zodat medewerkers de kritische bedrijfsdata op een beveiligde manier kunnen raadplegen of gebruiken, waar ze zich ook bevinden. 

Virussen en wormen, malware, spam, phishing, maar ook hackers en 'denial of service' - aanvallen die uw servers onbereikbaar maken: voor al deze gevallen geldt dat voorkomen beter is dan genezen!

De TFE Security-specialisten volgen de laatste ontwikkelingen op het vlak van IT Security op de voet en kunnen u bijstaan met raad en daad. 

Interne beveiliging

Door uw servers en kritieke netwerkcomponenten optimaal te beveiligen, kan worden voorkomen dat medewerkers bepaalde manipulaties uitvoeren die verlies van data met zich meebrengen. Een uitgebreide controle kan deze problemen voorkomen.

IT Security Audit

Zijn er recent bepaalde zaken gebeurd die u doen twijfelen of alles onder controle is op vlak van IT Security in uw bedrijf? Of wenst u een onafhankelijk klankbord om hierover te reflecteren? Dan is de TFE Security Audit zeker iets voor u. De TFE Security Audit legt mogelijke zwakheden in uw netwerk bloot en vormt meteen ook de basis voor een optimalisatie van uw IT Security. Deze audit kan uitgevoerd worden met financiële steun van de KMO-portefeuille (Kmo-portefeuille | VLAIO)